Kustannustoimittamista!

Kävi harvinaisesti. Olen aloittamassa sarjakuvaa yhteen uuteen lehteen, mutta hepä hyllyttivätkin ensimmäisen jakson. Olivat sitä mieltä, että se on ”liian lattea”. Ei tee oikeutta minulle eikä lehdelle.

Itse asiassa, taidan olla samaa mieltä. Tässä tuo hyllytetty platku sarjakuva. Väreistä pidän, mutta onhan tämän idea aika typerä. Itse asiassa, jos ensimmäisessä ruudussa sanottaisiin vaikkapa että jokaisella on se eka kerta tms., sekin selkiyttäisi.

On valitettavan harvinaista saada kustannustoimittamista sarjakuva-alalla. Niinkuin Propagandaministeri toisaalla totesi, ei niin suurta suomalaista kirjailijaa, ettei hänen tekstiään kustannustoimitettaisi eikä niin kokematonta suomalaista sarjakuvapiirtäjää, että häntä neuvottaisiin. Tähän joku kommentoi, että sarjakuvia on vaikeampi toimittaa kuin tekstiä. Minusta tämä on kukkua. Turhaa oman alan mystifiointia taas. Kuvia on vain piirrettävä uudestaan, ihan arkeahan se on. Tai sitten on toimitettava lukukelpoinen kuvakäsikirjoitus. Mitäpä sitä ei tekisi saavuttaakseen parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Jätä vastaus