Yks päivä

07-09

07:45 My nose is running. Am I getting the flu after all? /”You’ve stolen my blanket.”/Playing in my head: Radiopuhelimet: Myyn pääni. // 8–>9 SURPRISINGLY, I am the first one awake. /The dogs are trying to learn to play nicely. Touho doesn’t like Viki trying to fuck him all the time. Playing in the radio: Feelings, oh-oh-oh…

09-11

9–>10 The huge traditional Rojola family Sunday brunch / THIS TIME berry soup & muesli, mushroom salad & sardine & Präst cheese & pickles & cherry tomato sandwiches  with extras, 3 cups of coffee with cream // 10-12 Sunday morning cartoons: Cow & Chicken, Futurama, Family Guy & King of the Hill / and a quarter of a box of chocolates in about a minute / lil bro still sleeping!

12-14Family Guy is cr*p, so I ask my mum to teach me how to fix a glove instead /back and forth etc. / you can make the stich stronger like this // 12-14 The frost ain’t biting at all as coldly as yesterday.

14-16It’s not every year the sea freezes here in the west coast, so one must profit from it. / There is not a sound to be heard. I make an angel in the snow. A trace that is to disappear. // 14-15 The most difficult decision on a Sunday is whether to have a nap or not. / J has woken up! (after 12 hrs of sleep)

15-1715-16: Om nom nom. Oven-made milk pudding (milk of a cow that has freshly delivered!) / OJ / Potatoes, pork mash, mixed salad, carrots & peas // 16-17 In the distant corner of my parent’s garden: Look, a deer has slept here / The snow has melted where it laid

16.50 Dog Patrol Touho & Viki in guard // 17.10 A FOX detected in neighbour’s field!

17-19

At six we take the crowded bus from Laitila to Turku. Touho does not approve. / Well I couldn’t draw in the bus, so this part’s been drawn later on. // 19-20 Of course we couldn’t make it to the 7 p.m. train. Both me and the dog are becoming really tired. We manifest it in different ways. /Grr… wow wow wow! /Shh…

20-2220-21 The female ticket controller does not get barked at. So apparently Touho is only afraid of the men in uniform. /Where do they still get the energy to play?

22-00

22-23 So happy to get back home. / The sea’s frozen! // 23-00 I guess this one’s out for now. Goodbye, internets.

Hourly Comic Day: http://www.hourlycomic.com/hourlycomicday.html

Suomalaisen päivä -keruu: http://www.kalevalaistennaistenliitto.fi/update/uutiset.htm

Tags: ,

3 kommenttia - “Yks päivä”

 1. Jaakko Vasankari Kirjoittaa:

  Sinänsä hyvin raakamaisten sketchien hienona puolena on käännökset. Se on oikeasti hienoa, että jaksat käännättää nämä (oletettavasti itse?).

 2. roju Kirjoittaa:

  Joo, tämä oli osa tuollaista Hourly Comic Day-kokeilua. Ideana on piirtää jokaisesta hereilläolotunnista 2.2.2009. Jostain syystä luulin, että vain yksi ruutu, mutta olen minä nyt nähnyt valmiita juttuja, joissa oli enemmänkin. Näitä ei oo luonnosteltu mitenkään ja ne on piirrettykin vähän tommoisissa leiriolosuhteissa. Laitoin käännökset kun koko haaste on Ameriikoista lähtöisin ja ne ei osaa raukat suomee. Mun jutusta tuli kyllä omaelämäkerrallista sarjakuva pitkästyttävimmillään, vaikka päivä onneksi oli kiva. Joinain sunnuntaina ollaan vaan sohvalla ja internetissä. Niin joo ja itse käänsin silleen kun jaksoin.

 3. Smemme Kirjoittaa:

  Vitun homo, family guy on just paras. futurama on perseestä.

  kuole pois.

Jätä vastaus